Само за мъже / “Тате, пишка ми се!”

“Тате, пишка ми се!”-четирите най- плашещи думи,които таткото може да чуе от дъщеря си ,когато са на обществено място.И това не е въпрос или молба,това е неотложно искане и изисква незабавна реакция.Малкото дете може да се сдържа ,толкова колкото бременната жена може да сдържа емоциите си.Те просто се изливат и то бързо!

Необходимостта от бързи действия води до съответните проблеми.Доста е неудобно да заведеш малкото си моминце в мъжката обществена тоалетна.Но пък мъж да влезе в дамската също може да предизвика сконфузни ситуации.И така ,татковци,как да постъпите?

Когато дъщеря ви е 4-5 годишна ,не може да я пуснете сама в дамската тоалетна.Детето не достатъчно високо ,за да  седне на тоалетната чиния,да си пусне сама чешмата и да си измие ръцете,а да не говорим за сешоара за ръце.

И така ,ако вие сте татко ,който води дъщеря си в мъжката тоалетна , има два основни ключови момента,които трябва да имате предвид:

     Факторът  писоар

Вероятно малкото ви момиченце никога преди това не е виждало писоар и трябва на дълго и широко да и обяснявате разликата в анатомията на мъжа и жената ,за да  може да разбере как момчетата пишкат там..Не искате да да чувате как дъщеря ви крещи “Тате ,тате,защо този чичко пишка прав?”Неудобните ситуации  в мъжката тоалетна не са забавни за никкой от участниците.

Факторът чистота

Тъй като очевидно малките момиченца не могат да използват писоара ,то ще  трябва да ползвате тоалетна с кабинка.В случая сте наясно ,всяка кабинка в мъжката обществена тоалетна не се различава много визуално от такава в произволно избран затвор.Затова избягвайте всячески подобни зловонни места.

В случай на спешна нужда / а ние установихме ,че тя е спешна/,потърсете  ресторант ,кафене или голям магазин,където има вероятност да е много по -прилично от тоалетната в парка.

…А,ако на вас ви се наложи спешно да ползвате тоалетна?

Задачата да заведете дъщеря си до тоалетната докато сте навън ще ви се види песен, в сравнение с това ,че на вас ви се наложи да отидете.Ще си кажете “Ще търпя докато се приберем”Да ,ама това понякога е невъзможно.Тогава какво?

Единственият вариант е ,ако около вас има детски център или детки кът да я оставите под надзора на аниматорите или наблизо живее някои познат да отидете да тях.Но ,ако няма тази възможност отново прибягвате до заведение ,кафене или голям магазин и помолете човек от персонала да остане за малко с детето ,докато вие сте вътре.

Материалът е взет от “Първите седем”

/ако сте изпадали в подобна ситуация и се открили друг вариант ,то може при желание да го споделите./