За нас

Емилия Казълова

Казвам се Емилия Казълова и съм акушерка.

Професия, която практикувам с любов и удоволетворение вече 37 години. Хиляди бебета са проплакали в ръцете ми ,но всеки път когато застана до жената знам ,че ме очаква едно дълго пътуване , в което има и равни участъци и трудни за преодоляване канари.За мен е хилядното изкачване, но за бъдещата майка е първото. Трябва да бъдеш добър водач, добър треньор и всеотдаен съотборник,за да бъде това пътуване за жената удоволетворяващо независимо от трудностите и изпитанията.

За това се изисква не само желание ,но и умения ,знания ,опит. Все повече бъдещи родители се интересуват от етапите на раждането,от неговият естествен ход ,от възможността бебето да бъде посрещнато с любов от двамата родители. Една голяма част от бъдещите татковци имат желанието да бъдат максимално полезни на своите любими в това дълго пътуване -раждането и грижите за бебето.

Затова преди 15 години разкрих първото Училище за бъдещи родители “АЗ ТИ ТО” Време за взаимно учене и обогатяване -аз със своя опит и знания , а младите двойки със своите тревоги, страхове ,надежди и очаквания.Заедно израствахме-аз с обученията си към The European Network of Childbirth Association-пренатален обучител , Национална Асоциация подкрепа за кърмене -сертифициран консултант по кърмене.Участието ми в обучителни международни конференции ,семинари и форуми е стремеж да бъда акушерка от нов тип-близо до жената преди ,по време на раждането и след като бебето е вече у дома.

Когато в професията си вложил сърцето си ,желание и последователност всичко може да стане реалност. В Болница “Свети Лазар” намерих своето място ,където мога да бъда част от уникалният момент от живота на всяка жена- раждането на бебето, със своята подкрепа при естествено или водно раждане. Мечтата ми е все повече бъдещи майки да бъдат обгрижвани от всеотдайни акушерки ,да получат подкрепа при първото закърмване ,да се изгради доверие между акушерката и бременната жена. Затова през 2012 година учредихме Алианс на българските акушерки,за да може да започнат промените, които ние всички искаме, да открием верният път, по който да вървим заедно.

Д-р Габриела Балева психотерапевт

Д-р Габриела Балева

Родена съм в семейство на лекари-психотерапевти. Родителите ми създадоха един от първите кабинети по психотерапия в санаториални условия в Банкя през 70 -те години.Завърших Медицинска Академия София през 1979 година.Започнах работа по разпределение като педиатър в Детски санаториум за преболедували полиомиелит и детски церебрални парализи в Момин проход.После две години отново като педиатър в гр.Казанлък на яслен участък,бърза помощ и амбулатория.

През 1982 година започнах работа в Банкя като лекар в кардиологично отделение,после специализирах неврология и работех в създадения от родителите ми кабинет по психотерапия 17 години.Успоредно вървеше и обучението ми по психотерапия и неврология в базите на медицинска Академия София,Военно медицинска Академия,ИСУЛ и 4-ти км.През 1992 година успешно се дипломирах като специалист по нервни болести.

Поради затваряне на санаториума в Банкя през 1997 год.,започнах работа в база на министерство на съобщенията,а от 2000 год. в Балканфарма като медицински представител.Обучението ми като психотерапевт продължи в института по психодрама и групова терапия “Хирон”,където се дипломирах като психодрама асистент .Член съм на Дружеството по психодрама и групова терапия.От 2006 година работя в Училище за родители “Аз ти то” като лектор и консултант.