"Ла Вита Нове" / Акушерска женска консултация

Бременността е нормално физиологично състояние на жената. Когато тя протича нормално и безпроблемно проследяването ѝ в по-голямата част от света е отговорност на акушерката. В Акушерски кабинет „Ла Вита Нова“ се придържаме към световните практики  наблюдението да става от опитни акушерки, които могат да разграничат нормалното от патологията.

Освен медицинската част от това наблюдение, което  е от изключителна важност се отделя време и на грижата за емоционалното състояние на двойката.Включени  са беседи, разговори по теми, които вълнуват бъдещите родители.Пренаталната подготовка за раждането включва и много практически упражнения.

Всичко, което се предлага в Акушерски кабинет „Ла Вита Нова“ може да се обедини в една дума“ОБГРИЖВАНЕ“ по време на бременността, раждането и следродовия период.Изграждането на доверие между бременната и нейния партньор и акушерката, която ще я придружава в най-важния момент от живота се изгражда бавно, но е от основно значение за щастливия край-раждането на новия живот.

Бременността винаги  е изнендваща,  даже и когато е планирана!

          Първите моменти на изненада, споделяне, радост отстъпват място на хиляди въпроси  от най-различно естество-работа, хранене, спорт, движение, пътуване, секс, лекарства, домашни любимци….Мога още да изброявам.Към  тях  може да се добавят и още , които са свързани с някои неразположения провокирани от самата бременност.

В традиционната женска консултация, която се води от акушер-гинеколог не винаги има достатъчно време за провеждане на по-дълъг разговор.

Именно тази празнина в проследяването на нормална бременност ще запълним.Имаме достатъчно време, за да отговорим на всички въпроси и да разсеем съмненията и страховете.
Отделеното време  за разговор в никакъв случай не пренебрегва медицинската част от наблюдението ,защото тя е основната дейност на акушерски кабинет „Ла Вита Нова“.Опитната акушерка може добре да различи нормалното от патологията,знае какви са рисковете при различни здравословни проблеми, да я насочи за лечение при съответния специалист.

Ръководител на Акушерски кабинет е Емилия Казълова-акушерка с дългогодишен опит в пренаталната подготовка ,наблюдението по време на бременност и раждането по естествените природни механизми