Полезно / "Писмо"от вашето бебе!

СКЪПИ РОДИТЕЛИ!

Аз идвам при вас като малко,незряло същество, но вече съм оформена личност.

Ще ви трябва време, за да откриете кой съм аз,по какво се различавам от вас и какво мога да ви дам!

Моля, когато съм гладно давайте ми да ям! В твоето коремче, мамо не познавах глада, а часовникът и времето са ми чужди!

Моля, дръжте ме близо да вашите тела, милвайте ме,говорете ми, радвайте ми се! В твоето коремче бях постоянно носено и живеех близо до теб.Никога не бях само!

Когато съм будно и в добро настроение можеш да ме оставиш в креватчето, за да се занимавам малко и само.

Надявам се, че няма да се разочаровате, ако не се окажа съвършеното бебе от вашите мечти и надежди.Бъдете снисходителни и великодушни към самите себе си, ако и вие не се окажете съвършените родители каквито бихте искали да бъдете!

Не очаквайте твърде много от мен новороденото бебе! Не очаквайте твърде много и от себе си като родители!Нека си дадем шест седмици- като подарък за раждането.Шест седмици за мен, за да се стабилизирам, да намеря своя ритъм и шест седмици за вас, за да дойдете постепенно на себе си и да ме итегрирате в живота си.

Моля, не се сърдете, ако плача много! Имайте търпение с мен! С времето ще плача все по-малко и ще ви радвам с компанията си.

Гледайте ме внимателно, защото аз мога и без думи да ви кажа от какво се нуждая, как да ме утешите и какво ме прави доволно!

Моля, никога не забравяйте, че съм много здраво и устойчиво бебе.Мога да преживея без мъка вашите грешки, които правите в началото, защото сте неопитни се вълнувате.Докато ме обичате всичко ще върви добре!

Моля, грижете се и за себе си! Хранете се, давайте си време за почивка, поддържайте и развивайте връзката помежду си, защото тя е основата на моя живот и ми показва как да се науча да обичам!

                                                                                               Благодаря и на двама ви!

                                                                                                                                             Вашето бебе