Здраве от природата / ЗА ПОВЕЧЕ КЪРМА

ЗА КЪРМАТА - как да я направим по-богата☘️

Кърмата е естествената храна за бебето. Тя е изключително добре балансирана и доставя всички необходими вещества за растежа и развитието на бебето. Майчиното мляко дава на бебето сила и енергия, укрепва имунната му система и помага за развитието на всички органи и системи.

Знаете ли обаче, че може да направите кърмата си още по-богата и да дадете още една доза здраве на бебето си? Изследване, проведено във Финландия сочи, че кърмата на жените, които приемат Омега-3 и пробиотици е много по-богата от обикновената. Според учените майчиното мляко на тези жени съдържа много повече мазнини и в пъти засилва имунитета на новороденото.

“Установихме, че Омега-3 прави кърмата по-богата на мазнини, а пробиотиците засилват действието ненаситените мастни киселини. По този начин майките дават много повече полезни вещества на своето бебе и то се развива по-добре.

Единствените вещества, които са в много малки количества в кърмата са: витамин Д, омега-3 и желязо. Относно желязото бебетата имат достатъчно запаси до 6-я месец, докато относно омега-3 - се препоръчва майката да приема добавка поне до 6-я месец, когато започва захранването и разнообразяването на детското меню.

Препоръчва се  и прием на Зелена енергия,която съдържа синьо-зелени водорасли,спирулина икълнове от люцерна и това води до увеличаване на кърмата на майката и същевременно и тя и бебето  са здрави и енергични.

За повече информация може да ми пишете на имейл:emilia.aztito@gmail.com