Здраве от природата / Природната аптека

прополисДА СЕ ДОВЕРИМ НА ПРИРОДАТА

Колко често при симптоми на настинка или някакво неразположени се сещаме,че природта има решение за такъв проблем?

През зимният сезон и рано на пролет когато имунитета ни е малко понижен, най-важната задача е да подобрим инунитета не само на детето,но и нашия.

Това есезонът най-честите респираторни заболявания и вирусни инфекции. Отложете лечнието с антибиотик поне за 2-3 дни,особено при повишена температура, кашлица, зачервено гърло особено,ако не е доказана бактериална инфекция.Най-добрият вариант е организма да се справи сам с вирусната атака и това може да стане като си подпомогнете със средства от природната аптека.

Природата разполага с достатъчно средства за защита и предотвратяване на инфекции особено през зимата.

ПРОПОЛИС -пчелен клей,който е подходящ за предпазване от простуда и вирусни инфикции.Съдържа витамини, етерични масла, микроелементи и др.

Действа като естествен антибиотик, защото има мощен микотичен и антибиотичен ефект.Може би единственият му недостатък е, ако имате алергия към полени и може да предизвика алергична реакция.

Най-често прополисът се използва като тинктура /спиртен разтвор/.Дозата е индивидуална и зависи от възрастта на детето.Като унифицираната доза е 1-2 капки за всяка годинка на детето.Най-добре е да се започне с профилактика в началато на есента с еднократетен дневен прием