Недоносено бебе / За да намалим коликите при недоносените бебета

Новото шише МАМ Anti-Colic намалява епизодите на понижено съдържание на кислорода в кръвта  по време на хранене на недоносените бебета.

 

Проучване: проведено  от Д-р Алехандро Женик,  болница в Буенос Айрес, Арженитна

Изследването има за цел да проследи храненето при недоносените бебетата в болницата с цел подобряване на храненето, като се намали стреса от кислородна десатурация (понижено съдържание на кислорода в кръвта  ). Изследва се новото шише МАМ Anti-Colic  сравнено със стандартно шише използвано в болницата до момента.

Новото шише МАМ Anti-Colic  има клапа и биберон, които взаимно работят , за да може процеса на хранене максимално да се доближи до кърменето.

     

Дъното на бутилката има клапа, която се отваря когато бебето суче, така че да не се образува вакум.

Биберонът е вентилиран също с отвор и/или клапа на фланга .

Протичане на изследването:

 

Основният показател, който е изследван е тежестта и модела на кислородна десатурация (понижено съдържание на кислорода в кръвта  ). Кислородната сатурация е отчетена чрез оксиметър поставен върху крачето на кърмачетата. Вторичният показател е сравнение на ефикасността на хранене през устата ( общ обем преминал минус загубен обем при храненето, разделено на времето за хранене) по време на използване на двете шишета за хранене и процента на изтичане или загуба на мляко ( чрез претегляне на лигавника преди и след всяко хранене върху общия обем на млякото, което е излязло от шишето )

Резултати:

1.Десатурация :(понижено съдържание на кислорода в кръвта  ) – базовата SPO2 е в клинично приемлив диапазон. Недоносените бебета, които са нормално снабдени с кислород от стайния въздух имат значителна десатурация по време на хранене с обикновено шише.

2. Хранене : Процента на загуба на мляко намалява при новото  шише МАМ Anti- Colic сравнено със стандартното шише.

 

За повече подробности отностно шише MAM Anti-Colic посетет рубриката ни  ПОЛЕЗНО